SCROLL

projecten

over ons

Bo kristiaan janssen

interieur

huis

appartement

publiek

kantoor

hybride

 

OVER ONS

 

Studio Bo Kristiaan Janssen heeft zijn oorsprong in Rotterdam, een stad in opbouw vol met geschiedenis en verhalen, een stad met ruimte om te ademen en te ontwikkelen. Inmiddels zijn we verhuisd naar Arnhem, een stad met een rijke geschiedenis en kloppend cultureel en creatief hart.

 

De studio bestaat uit drie kernleden met ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten in het ontwerp en bouwproces. We werken met andere architecten, andere studios, andere adviseurs, andere kunstenaars, andere vakmensen. Op basis van het type project kiezen wij ons team. Het geeft enorme vrijheid om te werken met inspirerende en talentvolle mensen. Ieder project is zo op maat gemaakt.

 

We richten ons op de fysieke en psychologische connectie van de mens met architectuur en zijn context.

 

Ons doel tijdens de ontwerpopgave is om een project te realiseren dat als maatpak functioneert voor de opdrachtgever, maar ook klaar is voor eventuele toekomstige functies en een toegevoegde waarde is voor zijn omgeving: letterlijk (sluiproutes, publieke ruimten etc.), symbolisch (door het gebruik van bepaalde vormen, materialen en patronen) en economisch (door verder te denken als de huidige functie, zelf projecten te initiëren en economische modellen te ontwerpen voor de circulaire bouw).

 

Om projecten zo helder en goed mogelijk te bouwen zijn we bij voorkeur betrokken in het volledige spectrum van het bouwproces. We starten projecten, denken na over de strategie en ontwerpen ze.

 

 

De circulaire economie

We werken volgens de principes van het circulair bouwen omdat er geen redelijk argument is dit niet te doen. Om dit kracht bij te zetten heeft Bo Kristiaan Janssen het circulaire manifesto van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus ondertekend.

 

Circulair ontwerpen begint bij de eerste schets en de vraag 'wat gaat er gebeuren met het ontwerp wanneer de context (lees: mensen, comfort, functie, maatschappij, stad, eigenlijk alles behalve het ontwerp zelf) veranderd?'

Wanneer het ontwerp antwoord heeft op die vraag, economisch en milieutechnisch met acceptabel materiaal- en energieverlies, dan heb je een circulair ontwerp.

De vraag is simpel, het antwoord moet dat ook zijn.

 

Onze opdrachtgevers varieren tussen privaat en professioneel, andere architectenbureau's en bedrijven, publieke instituten en stichtingen, en degene die zijn of haar droomhuis wilt bouwen.

 

 

Een selectie van opdrachtgevers:

 

Stichting Doornroosje

Stichting De Nijmeegse School

De Basis

Fokkema & Partners

Marc Koehler Architects

Emma Architects

Kraaijvanger Architects

INSUITE

LENSVELT

onder anderen...

 

 

 

 

VOOR MEER INFORMATIE:

 

Doetinchemseweg 2

7036 AA Loerbeek

Nederland

 

telefoon: +31 617 834 656

e-mail: info@bokristiaanjanssen.com

 

 

 

© Bo Kristiaan Janssen, 2020. All rights reserved.

 

All rights on images of the MKA projects are reserved by Marc Koehler Architects: Superlofts Houthavens, Woonhuis IJburg.

 

Fotografie op deze website:

Marc Koehler Architects

Maron Branderhorst

Mariana Fernandes Rebelo

Bo Kristiaan Janssen